2023-Cinsel Şiddet Yaz Okulu

Değerli Meslektaşlarımız,

ATUD-Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalışma Grubunun organize ettiği ‘2023-Cinsel Şiddet Yaz Okulu’ 20-23 Temmuz 2023 tarihlerinde İzmir – Urla’da gerçekleşmiştir.

Cinsel şiddetin tarihçesinden başlayarak, kavramsal tartışma, hukuki boyut, görüşmenin temel ilkeleri, ruhsal ve fiziksel değerlendirme, kolposkopun kullanımı ve fotoğraflama, muayene, örnek alımı ve raporlama örneklerinin yer aldığı zengin içerikle gerçekleşmiş olan eğitimde eğiticilerimiz; Prof. Dr. Ufuk Sezgin, Prof. Dr. Ümit Ünüvar, Uz. Dr. Zuhal Uzunyayla ve hukukçumuz Dr.Öğrt. Üyesi Ceren Akçabay yanı sıra konuk öğretim üyeleri Prof. Dr. Serpil Salaçin ve Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’ya teşekkür ederiz.

Adnan Menderes, Akdeniz, Başkent, Dokuz Eylül, Ege, Erciyes, Eskişehir Osmangazi,  Gülhane,  Hacettepe, İstanbul, Manisa Celal Bayar, Muğla Sıtkı Koçman, Ordu, Pamukkale Üniversiteleri ile Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesinden katılan 37 genç meslektaşımızın eğitime olan ilgisi, hevesi oldukça yüksekti. Her birinin cinsiyete duyarlı, etik ilkeler ve toplumsal cinsiyet eşitliğini önceleyen pırıl pırıl adli tıp uzmanları olacağını biliyoruz. Eğitim boyunca cinsel şiddetin dinamikleri, muayene, ruhsal değerlendirme ve raporlama süreçlerindeki eleştirel yaklaşımları, tartışarak, danışarak, araştırarak interaktif katılımları olağanüstü düzeydeydi. Sevgili genç meslektaşlarımız umudumuzu bir kez daha yeşertmiştir. Uzmanlık öğrencilerimizin uzmanlık eğitiminde yer alan tüm öğretim üyesi meslektaşımıza da buradan teşekkür ediyoruz.

4 yıldır çalışma grubu olarak üstlendiğimiz cinsel şiddet okullarının geri bildirimlerle daha da zenginleştiğini, beraber birbirimizden çok şey öğrendiğimizi görerek, ileri eğitimler düzenleyeceğimizi de şimdiden duyururuz.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalışma Grubu- Adli Tıp Uzmanları Derneği

Paylaş